Amikor az első kisbaba érkezik a családba, természetes, hogy az addig megszokott ritmus, rend felborul a családban, és minden a pici köré szerveződik, tőle függ, az első időszakban mikor mi történik.

Amikor az újszülött fotózást tervezik a szülök, mindig felmerül, hogy stúdióba menjenek e, vagy saját otthonukba készíttessék el a fotósorozatot, és pont a fentebb említettek miatt, és amiatt is, mert nem szeretnék össze-vissza hurcolni a kisbabákat, sokszor inkább az utóbbi helyszín mellett döntenek. Egyértelmű, hogy féltik az újszülöttet a friss, külső behatásoktól. Ha engem kerestek meg, hogy örökítsem meg a kisbabátokat, mielőtt hozzátok érkeznék, telefonon vagy emailben megbeszéljük, hogy mit viszek majd magammal, milyen szettet, kiegészítőket és, hogy nektek mivel kell készülnötök erre az alkalomra. Melegre a szobában biztosan, amiben jól érzi magtát a pici ha levetkőztetjük, valamint cumira, türelemre, és anyatejre, vagy tápszerre, opcionálisan.

Mivel az újszülött fotózás hossza, ideális esetben eltarthat akár 3,5-4 órát is fontos, hogy a baba jól lakott legyen, emiatt nyugodtabb, valamint pont alvás előtt legyen, hogy a képek elkészítésekor békésen szundikáljon. Előfordul persze, hogy a baba megébred, és enni szeretne, akkor van egy kis idő a lazításra, utána pedig folytatjuk onnan, ahol abbahagytuk, hisz ilyenkor még nyerünk egy kis időt, a teli pocak miatt. Azonban ha az újszülött érzékenyebb azon a napon, nyugtalanabb, netán frontot érez, akkor nem ritka, hogy 5-6 órát is a helyszínen tartózkodom, mire sikerül megfelelő képeket készítenem. A babától függ minden.

Nagyon szép feladat újszülött portrékat készíteni, de nem egyszerű feladat, ha az ember jól szeretné csinálni. Igyekszem a legjobb tudásom szerint, a legszebb képeket készíteni nektek a kisbabátokról. Így hát ha az otthonotokban tervezitek az újszülött fotózást Budapesten, keressetek bátran, forduljatok hozzám bizalommal.