A legtöbb leendő anyuka gondol arra, hogy ha már elkezd gömbölyödni a hasa, hogy részt vegyen egy kismama fotózáson, és csináltasson magáról egy szép babaváró sorozatot. Pinterest és instagram fotó böngészésével, és különböző fotós blogokból próbál ötleteket szerezni arra vonatkozóan, hogy milyen tematikájú, hangulatú legyen a sorozat és, hogy mikor mit érdemes bedobni a siker érdekében. Íme néhány gondolatébresztő ötlet, hogy mire figyelj ha te is kismama fotózást tervezel

– Maga a szülés általában a 36 és a 42. hét között indul be, és bár ahogy telik az idő, egyre nagyobb, látványosabb lesz a hasad, mégsem éri meg nagyon a végére tolni a fotózást, elkerülve ezzel az utolsó időszakra jellemző vizesedést, a nagy has miatti kialvatlanságot, ami nyomot hagy az arcon is és a teljesítőképességeden is. Az fotózásra ideális idő a terhesség 27-33. hete közötti időszakban van. Ebben az időszakban viszonylag még kényelmesen tudtok mozogni, talán még nem annyira megterhelő számotokra egy 1-2 órás fotózás mint a későbbi hetekben.

Pár Kismama fotózási ötlete a fotósnak is van

– Ahogy fentebb is irtam, ötletelj, nézelődj, tájékozódj. Ezer féle stílust találsz a neten, ne félj lementeni a képeket, és megmutatni a fotósnak, hogy mi az elképzelésed, ennek csak örülni fogunk, hisz bár mint fotósnak, van kreativitásunk, de nem a mi elképzelésünket szeretnénk rád erőszakolni, az a fontos, hogy te boldog legyél a végeredménnyel, téged tükrözzenek a fotók valójában. – Ha szeretnétek magatokon kívül még kiegészítőket is látni a fotón, bátran válogassatok a szeretett ruhadarabjaidból, kedves tárgyaidból, és tedd csak be a táskába indulás előtt. Az ultrahang fotó még mindig nagyon népszerű kiegészítő, ha a kismama fotózás ötleteknél tartunk, sosem lehet megunni. De hozhatod a leendő kisbabád első kis játékát, plüss állatát, kiscipőt, bármit ami szívednek kedves.

– Nyugodtan gondolkozz kisállatban, ha van türelmük a fotózáshoz, és persze neked is hozzájuk. Miért pont a családtagként számontartott kedvenceid maradnának le egy ilyen eseményről? – Ha egészen egyedi stílusod van, ne félj azt megmutatni. Attól, hogy kismama vagy, anyaság előtt állsz, nem változik annyiban az életszemléleted, hogy egy más képet mutass magadról. Tetovált, rocker, metál rajongó, vagy légy bárki, mutasd meg magad!