Ahogy a portré fotózás Budapest és a portré fotózás Székesfehérvár blogomban is írtam, egy szép képet igazából bárhol el lehet készíteni, ha van zavaró háttértől mentes terület, legyen az a hely akár az otthonodban, vagy szabad területen.

Ugyanez igaz a kisállat fotózásra, legyen az kutya fotó, cica fotó, vagy bármilyen más kisállat. A kutya portrék készítésekor nagyon szép képek születhetnek egy sejtelmes erdőben, virágzás szezonban pedig egy réten, mezőn, naplementében, de nem ritka, hogy a kutya gazdája direkt városba kéri megszervezni ezt az alkalmat, a hozzá közel álló helyszíneken akár. Mint ahogy a jegyes portrék esetében is vannak saját, romantikus helyszínei a párnak, akár megismerkedésük, vagy az első csók helyszíne, úgy kutyásoknak is vannak szívüknek kedves területei a város rengetegjében.

Viszont mostanában egyre gyakoribb, hogy a kutya vagy macska gazdik, netán tenyésztők az otthonukba kérik a kisállat fotózást, hogy a saját életterükön, családjuk körében, igazi „életszag” kíséretében készüljön el az örök emlék szőrös kis szerettükről. Természetesen a sima cica vagy kutya fotózáson kívül, amikor csak a kis kedvenc van az objektívem fókuszában, kutyás-gazdis képeket is készítek, és ilyenkor azt tapasztalom, a legszebb, legbeszédesebb képek mindig akkor születnek, amikor a fotózás során elérkezik egy pillanat, amikor éppen nem figyelnek rám, és csak az ösztönös egymással való „beszélgetés”, bolondozás kerül előtérbe.

Végezetül, kinek ajánlom a kisállat fotózást Budapesten?

Vagy Székesfehérváron? Vagy bárhol a világon?

Rövid leszek: mindenkinek! Mert velünk élnek, életünk szerves részeit képezik a kisállataink, nem lenne teljes nélkülük a földi létünk, örömöt adnak, jókedvre derítenek, még akkor is ha netán épp 10 perccel ezelőtt ásta ki a kis ördögfióka a fikuszt a kaspóból, és kente bele a vizes földet a tappancsaival a bézs színű perzsába, egyszerűen nem lehet rájuk haragudni. Megérdemlik, akik ennyi boldogságot hoznak az életünkbe, hogy egy fotósorozaton keresztül legyenek megörökítve, gazdáik legnagyobb boldogságára. Legyen az kölyök fotó, izgága felnőtt, vagy szívében örök fiatal idősebb kutyáról készült kép, a közösen eltöltött évek emlékét méltón őrzi meg.